Wanneer je gaat zoeken naar een manier om jezelf van een inkomen te voorzien zonder 40 uur per week voor een baas te werken is het boek de 4-urige werkweek, er een die je al snel tegenkomt. De schrijver van dit boek legt uit hoe je met een andere mentaliteit minder kunt werken voor hetzelfde inkomen.

Er zijn maar weinig voorbeelden te vinden van mensen, buiten de schrijver, die dit ook tot een succes hebben gemaakt en nu maar 4 uur per week werken. Nu is 4 uur misschien ook niet het echte doel, maar de mindset van minder werken en meer tijd hebben voor jezelf, vrienden, familie is voor velen wel een mooi doel.

De onderdelen van een 4-urige werkweek

Het verkorten van je werkweek naar slechts 4 uur draait om een aantal basisprincipes. Deze onderdelen zijn:

  • Elimineren: Alleen doen wat noodzakelijk is en de rest uitbesteden of compleet schrappen.
  • Automatiseren: Alles wat je kunt automatiseren hoef je zelf geen tijd meer in te steken.
  • Bevrijden: Werken op afstand als Digital Nomad geeft je de mogelijkheid om met hetzelfde inkomen in een goedkopere omgeving te leven.

Deze drie onderdelen zorgen er samen voor dat je uiteindelijk minder hoeft te werken en toch hetzelfde of zelfs meer inkomen hebt.

Een passief inkomen voor de 4-urige werkweek

Een van de belangrijkste lessen om je werkweek te kunnen verkorten is het stoppen van tijd ruilen voor geld. Ieder mens heeft maar 24 uur per dag, dus zo lang je jouw inkomen afhankelijk laat zijn van de tijd die je werkt ben je beperkt in je inkomen. Je kunt 8 uur per dag werken en daar 12 uur van maken om meer inkomen te hebben. Maar deze manier van werken is op lange termijn niet, of moeilijk, vol te houden.

Door te kiezen voor een passief inkomen koppel je het aantal gewerkte uren los van je inkomen. Dit maakt het mogelijk om je inkomen te laten groeien, zonder er meer tijd aan kwijt te zijn. Of natuurlijk om je inkomen gelijk te houden en meer vrije tijd te hebben.

Een passief inkomen uit affiliate marketing is een uitstekende manier om dit mogelijk te maken. Je bent niet afhankelijk van klanten en het levert ook geld op wanneer jij slaapt of even niet werkt.

4HWW en affiliate marketing: Elimineren

Elimineren is de eerste stap naar minder uur werken. Door alleen het werk te doen wat noodzakelijk is blijft er al flink meer tijd over. Deze tijd kun je inzetten voor het verhogen van de kwaliteit van je content door het doen van meer research. Of voor het hebben van meer vrije tijd.

Alles wat je niet kunt elimineren kun je eventueel uitbesteden, zoals het afhandelen van emails, of zelfs het schrijven van de teksten. Denk er goed over na hoe je jouw tijd het meest effectief in kunt zetten en of het niet goedkoper is om werk uit te besteden.

4HWW en affiliate marketing: Automatiseren

Na het elimineren en uitbesteden blijft er werk over dat nog steeds gedaan moet worden. Waarschijnlijk is er in deze moderne tijd een manier om dit werk te automatiseren. Het kan zelfs mogelijk zijn om werk dat je uit zou besteden te automatiseren.

Voorbeelden van werk dat je makkelijk kunt automatiseren zijn:

Het versturen van nieuwsbrieven: door een nieuwsbrief funnel te automatiseren worden alle mails automatisch verstuurd na aanmelding. Je hoeft hier dus nog maar één keer tijd in te steken.

Het bijhouden van social media: Dit is een klusje waarbij je misschien eerst dacht aan het uitbesteden. Toch is het ook goed mogelijk om dit te automatiseren via een WordPress plugin of het If This Then That platform. Zo kun je ervoor zorgen dat nieuwe blog posts automatisch gedeeld worden op jouw social media kanalen.

Voorbeelden van WordPress automatisering via IFTTT
Voorbeelden van WordPress automatisering via IFTTT

4HWW en affiliate marketing: Bevrijden

Als laatste is er de bevrijding. Na het veranderen van je manier van werken ben je vrij om te leven waar je dat wilt. Hiermee wordt het dus mogelijk om te werken vanaf een plek die bijvoorbeeld goedkoper is dan Nederland. Dit wordt ook wel geoarbitrage genoemd.

Om deze reden vertrekken veel Digital Nomads naar landen als Thailand en Vietnam. Het leven daar is aanzienlijk goedkoper dus je kunt met hetzelfde inkomen veel meer doen. Uiteraard kun je ook naar landen die duurder zijn dan Nederland, je bent tenslotte vrij om te reizen.

Zoals je hebt kunnen lezen is het met affiliate marketing dus mogelijk om op een andere manier te werken en je inkomen los te koppelen van het aantal uren dat je werkt. Wil je hier meer over lezen? Dan raad ik je aan om het boek Een werkweek van 4 uur te lezen.