Een belangrijk deel van het werk dat nodig is om succesvol geld te verdienen met affiliate marketing zit in het schrijven van content. Daarmee komt al snel de vraag om de hoek, hoeveel content kun je schrijven in 30 dagen? Is het mogelijk om 30 artikelen in 30 dagen te schrijven?

30 artikelen in 30 dagen schrijven

Ja het is mogelijk om in 30 dagen ook 30 artikelen te schrijven. Door elke dag een paar uur te investeren in het schrijven van een artikel ben je al snel goed op weg. Uiteraard is dit wel afhankelijk van een aantal factoren, waaronder:

  • Hoe bekend ben je met het onderwerp en hoeveel research moet je doen?
  • Hoe snel schrijf je?
  • Hoeveel tijd kun je elke dag vrij maken om te schrijven?

Hoe bekend ben je met het onderwerp en hoeveel research moet je doen?

Hoe meer kennis je hebt over een onderwerp hoe makkelijker het is om te schrijven. Wanneer je tijdens het schrijven telkens opnieuw onderzoek moet doen en bronnen moet raadplegen. Dan schiet het daadwerkelijke schrijven minder hard op.
Op dit punt heb je dus geluk wanneer je een niche gekozen hebt waar je al meer kennis van hebt.

Hoe snel schrijf je?

Het tempo waarin je schrijft is vanzelfsprekend van invloed op het aantal artikelen dat je kunt schrijven. De gemiddelde mens typt tussen de 38 en 40 woorden per minuut. Hiermee moet het lukken om een artikel van 2000 woorden te schrijven in een uur tijd. Dat zou dan 60.000 woorden opleveren in 30 dagen tijd. Genoeg informatie dus om beter te scoren in Google.
Er zijn online een aantal testen te vinden waarmee je kunt onderzoeken wat jouw typesnelheid is. Zoals bijvoorbeeld deze op Livechat.com
Schrijf je minder snel dan gemiddeld? Dan kan het helpen om een (online) typecursus te volgen om zo sneller te kunnen schrijven.

Hoeveel tijd kun je vrij maken om te schrijven?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het mogelijk om in 1 uur tijd een artikel van 2000 woorden te kunnen schrijven. De voorwaarde is dan we dat je elke dag een uur kunt vrijmaken om te schrijven.
Om 30 artikelen in 30 dagen te kunnen schrijven is het noodzakelijk om elke dag tijd vrij te kunnen maken om gefocust te kunnen schrijven. Naast de extra content die het oplevert helpt dit ook mee bij het verbeteren van je schrijfkwaliteit. Hoe meer je oefent, hoe beter je ergens in wordt.

Tips om meer te kunnen schrijven

Zelfs als 30 artikelen schrijven in 30 dagen niet jouw doel is kunnen de onderstaande tips je helpen om meer/beter te schrijven en zo sneller succesvol te worden met je affiliate website.

Investeer in een goede werkplek

Schrijven gaat beter op een plek waar je geconcentreerd kunt werken. Of je hierbij kiest voor een afgezonderde werkplek thuis, of juist even thuis weggaat om in een cafe te werken, dat is een persoonlijke keuze.
Wanneer je er voor kiest om thuis te werken dan is het handig om te investeren in een goede werkplek. Heb je een partner, huisgenoten, of kinderen? Dan helpt het om af te spreken dat je tijdens het schrijven alleen gestoord wordt in een noodsituatie.
Als Digital Nomad kan het helpen om je aan te melden bij een coworking space. Hier zijn met jou nog vele anderen aan het werk. De verleiding om te lanterfanten wordt daardoor kleiner.

Begin met de outline van een artikel

Dit is een van de eerste technieken die ik mezelf aangeleerd heb. Het maken van een outline, dus het noteren van alle tussenkopjes, maakt het schrijven makkelijker. Je weet vooraf waar je over moet vertellen en tijdens het werk kun je snel zien of een onderwerp bij een ander tussenkopje hoort.
Na het maken van de outline kun je ook snel controleren of het artikel wel compleet is. Zo voorkom je dat je achteraf een extra content toe moet voegen of zelfs delen moet herschrijven.

Verdiep je vooraf in je gekozen niche

Zoals ik al eerder aangaf gaat het schrijven sneller wanneer je niet telkens hoeft te stoppen voor extra onderzoek. Het loont daarom om voor je begint met schrijven al uitgebreid onderzoek gedaan te hebben. Dit kun je doen door het lezen van andere blogs, boeken over het onderwerp of het bekijken van video’s op youtube.
Hoe meer kennis je paraat hebt, hoe sneller je kunt schrijven. Dit helpt je ook bij het opstellen van de outline omdat je sneller kunt zien of er iets ontbreekt.

Ga dicteren in plaats van schrijven

Na 60.000 woorden kan ik mij heel goed voorstellen dat je het typen zat bent. Misschien gaan zelfs je handen pijn doen omdat je anders nooit zoveel typt. Je teksten dicteren kan daarvoor een oplossing zijn. De meeste smartphones ondersteunen dit zonder dat je extra software nodig hebt.
Na het dicteren van je tekst hoef je alleen nog de tussenkopjes, opmaak en afbeeldingen toe te voegen. De tijd die je hiermee achter een computer doorbrengt is dus veel korter.

Besteed het schrijven uit

Heb je echt geen tijd, of geen zin om zoveel te schrijven? Dan is het uitbesteden hiervan aan een freelance copywriter nog altijd een optie. Hiermee wordt je investering flink hoger en duurt het langer voor je winst gaat maken met jouw website. Maar het kan een uitkomst zijn om je website sneller te vullen met content.