Om ergens succesvol in te zijn heb je een aantal dingen nodig, waaronder discipline en motivatie. Helaas kunnen beide flink op de proef gesteld worden wanneer resultaten langer duren dan gehoopt of wanneer je met tegenslag te maken krijgt. Op deze momenten is jouw “why” erg belangrijk.
Het klinkt misschien wat zweverig, maar op het moment dat je weet waarom je iets doet en waar je het voor doet. Dan wordt het uiteindelijk makkelijker om vol te houden op lange termijn en uiteindelijk succesvol te worden.
Wanneer je begint met affiliate marketing is dit niet anders. Om deze reden haakt 99% binnen een maand alweer af en is er maar 1% die het lang genoeg volhoudt om succes te ervaren. Door te onderzoeken wat jouw why is en deze voor jezelf op te schrijven vergroot je de kans om bij die 1% te horen.
Het principe van “why” wordt in de onderstaande Ted talk uitgelegd door Simon Sinek:

Wat is jouw persoonlijke why?

Met de kennis die je nu hebt is het tijd om na te denken over jouw persoonlijke why. Zodra je dit duidelijk hebt kun je het noteren en telkens opnieuw naar terugkijken wanneer je minder motivatie hebt om door te gaan.
Jouw drijfveer, jouw why is heel persoonlijk, maar om je op weg te helpen geef ik je een aantal voorbeelden:

  • Ik wil bereiken dat ik meer tijd met mijn kinderen, familie, dierbaren kan doorbrengen.
  • Ik wil bereiken dat ik flexibeler mijn tijd en leven kan indelen
  • Ik wil de mogelijkheid hebben om vrij te reizen en andere culturen te ontdekken

Deze drie zijn misschien niet heel origineel, ze vormen de why van de meeste mensen die op zoek zijn naar een passief inkomen. Ook mijn persoonlijke why bevat een combinatie van deze voorbeelden.
Heb je jouw why gevonden? Noteer deze dan op een plek waar je het makkelijk terug kunt vinden. Hier kun je dan eenvoudig op terugvallen wanneer je motivatie wegzakt.
Je hebt nu je persoonlijke basis voor succes gelegd, dus is het tijd voor het harde werken. Ben jij er klaar voor?